top of page

5 skäl att bo i Spanien

Uppdaterat: 19 jan. 2023Fastighets mäklare Costa Blanca

1.

320 soldagar per år!

Moraira & Benissa ligger i Alicante-provinsen på Costa Blanca. Det är officiellt – Alicante provinsen är den soligaste platsen i Europa. Med igenomsnitt 349 soltimmar varje månad. Moraira & Benissa är den ultimata destinationen för solsökande resenärer. Costa Blanca är känt för sin fantastiska kustlinje, som erbjuder så många olika typer av vikar och stränder att bada och njuta av solen på - sand, sten och klippor.

Ett Micro klimat med 320 soldagar per år, dygnsmedeltemperatur på ca 20 grader, inte för varmt på sommaren, ca 30 grader, bara lite regn på vintern med behagliga 17–20 grader.


2.

Lev längre!

Den nuvarande förväntade medellivslängden för Spanien år 2022 är 83,86 år, en ökning med 0,15 % från 2021. Ett av de länder med längst medellivslängd i Europa och världen. Miljöfaktorer som höga nivåer av solsken och ett behagligt klimat, medelhavs kost, olivolja, fysisk aktivitet, starka sociala relationer och ett av de bästa folkhälsosystemen i världen verkar ligga bakom spanjorernas långa livslängd.


3.

Familjevänlig kultur!

Spansk kultur lägger stor vikt vid familjen. Barn är regelbundet med på utflykter och vuxna gör ofta resor för att besöka sina egna föräldrar och mor- och farföräldrar. Denna välkomnande kultur gör Spanien till den perfekta platsen för familjer. Det är inte ovanligt att se ett litet barn som sover i en barnvagn på en restaurang under middagen, en familj på fem som promenerar på ett lokalt torg vid midnatt eller barn som springer runt på uteserveringen. Det är normalt att barnen är utanför sina hem och umgås tillsammans med föräldrar på barer, restauranger, parker och torg. I Moraira & Benissa är det tydliga bevis på att barn får vara barn, spela och leka utomhus tills det är mörkt och vara med sina vänner som vi en gång gjorde innan iPhones och dataspel  Moraira & Benissa en säker och trygg plats för både vuxna och barn i alla åldrar.4.

Tapas och 2 timmars lunch (sobremesa*)!

Tapas - God mat lagad med kärlek, traditionellt serverad med en öl eller glas vin. Tapas & Pinchos är en konstform i Spanien, bestående av många olika varianter för att väcka varje smaklök.

I Spanien äter vi lunch mycket senare på dagen än de flesta andra kulturer, det vill säga mellan klockan 14.00 – 16.00. Lunchen är också den största och viktigaste måltiden på dagen i Spanien, den heter egentligen sobremesa* som handlar om det lättsamma samtalet och skratt som följer efter god mat och dryck. Det handlar om att fånga upp familjens skvaller eller vad som händer med vänner. Glöm inte att du kan njuta al fresco sobremesa* året runt här, även på vintrarna och njut av det långsamt.


5.

Bra priser på fastigheter!

En spansk fastighet ger mer valuta för pengarna. Oftast mer utrymme, havsutsikt och egen pool. Kolla in vår fastighetssektion här för att se vad du kan få i Moraira & Benissa jämfört med Sverige.

Obs: Moraira & Benissa är det exklusivaste området på Costa Blanca.*(En gång i månaden kommer jag att komma ut med 5 skäl att bo i Spanien. Läs och lär dig nya saker om Spanien, Moraira & Benissa på Costa Blanca och få insikt och inspiration om det spanska sättet att leva).Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page