top of page
AdobeStock_380624026.jpeg
Exklusivt och lyxigt men med en tillbakalutad atmosfär och sköna vibbar, inte så konstigt, Moraira & Benissa har influenser från Ibiza och Formentera bara två timmars båtresa bort.

LOCATION

Moraira & Benissa ligger med bil ca. 50 min norr om Alicante och 60 min söder om Valencia, längs med den soldränkta Costa Blanca kusten vid medelhavet. Dessa båda storstäder är fyllda av mångårig kultur, historia och erbjuder möjlighet till ändlösa nöjen och aktiviteter. Samt två flygplatser att välja på när ni reser hit. Inom 15-30 min bilfärd når man andra välkända kustsamhällen så som Denia, Javea, Calpe, Altea, Benidorm samt ändlöst antal charmiga småbyar bland bergen och dalgångarna inåt land.

 

Moraira & Benissa är en oupptäckt pärla för Skandinaver medan människor från Frankrike, Italien, Schweiz, Belgien och spanjorerna själva från bl.a. Madrid sedan länge hittat hit. Detta har gjort regionen till ett område med ett stort urval av lokalt odlad mat av hög kvalitet att inhandla på marknader, i affärer och på restauranger. Den spanska maten, olivoljan och vinet här gör livet värt att leve!

 

Outdoor: naturen med den kuperade terrängen, bergen, den klippiga kusten full av vikar, badstränder, småbåtshamnar och grottor gör området till ett Mecka för utomhusaktiviteter. Dykning, snorkling, segling, jetsking, hikning, klättring, cykling, golf och mycket mer. Det finns så mycket att upptäcka och göra att livet nästan inte räcker till. 

Moraira & Benissa

BEST CITIES FOR EXPATS 2020 by AFAR, the world leading travel media”

 1. Valencia, Spain

 2. Alicante, Spain

 3. Lisbon, Portugal

 4. Panama City, Panama

 5. Singapore, Singapore

 

En av världens mest hälsosamma platser att leva på, enligt WHO (World Health Organisation)”

Costa Blanca har ett Micro klimat med 320 soldagar per år, medeltemperatur på ca 20 grader, inte för varmt på sommaren, ca 30 grader, bara lite regn på vintern med behagliga 17–20 grader. Detta i kombination med den hälsosamma kosten och den behagliga livsstilen.

 

Best healthcare in the world 2019 by International living.com”

 1. Portugal

 2. Spain

 3. Costa Rica

 

Hälsosammaste landet att bo i, friskaste pensionärerna i Europa enligt The Lancet (UK läkartidning)”

Anledningen enligt The Lancet: Klimatet, maten och utomhusaktiviteter.

Spaniens stränder har flest blå kvalitetsflaggor i världen,

enligt Foundation for Environmental Education (FEE) med 729 blå kvalitetsflaggor behåller Spanien sin ledande ställning i världen och Valenciaregionen tar med 158 topplacering i Spanien " 

Vi är inte en vanlig fastighetsförmedling, vi är en matchmaker som parar ihop dina önskemål med rätt område och rätt fastighet.

Vår service är kostnadsfri för dig.

 

Kontakt                           +46 73 644 98 22                         info@rblillrud.com

                                                       

 • Facebook
 • Instagram
 • Linkedin
bottom of page