top of page

Vad är Moraira & Benissa? KRONJUVELEN i Costa Blanca´s krona!

Uppdaterat: 19 jan. 2023


Moraira & Benissa ligger mellan Javea och Calpe, på Costa Blanca, Spaniens sydöstra kust, centralt beläget mellan två stora flygplaster. Det är cirka 75 km (50 min med bil) till Alicante i söder och 110 km (lite över 1 timmes bilresa) till Valencia i norr. Andra kända kuststäder bara 15-30 minuters bilresa från Moraira & Benissa inkluderar Javea, Calpe, Denia, Altea och Benidorm.

Dess historiska rötter från Morerna via Romare och Spanska kungar till ett litet jordbruks och fiskesamhälle finns fortfarande kvar. Ekonomin är idag huvudsakligen uppbyggd kring jordbruk och turism. Strikta byggregler har förhindrat överetablering som gör det till en mycket vacker och önskvärd destination. För att bevara områdets arv antog kommunerna lagar som skyddar naturen, grönområden och begränsar bl.a. höjden på byggnader.

Moraira & Benissa är nu det mest exklusiva stället att bo och semestra i på hela Costa Blanca kusten, och det behåller fortfarande all den charm som en liten pittoresk fiskestad inbäddad mellan hav, berg och vingårdar kan ha, samtidigt som området vuxit till att erbjuda nästan allt som livet kan önska så som utomhusaktiviteter, sport, vin, mat och kultur.Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page