top of page

Kan, att köpa nytt hus liknas med en nätdejting? 😊

Först och främst skulle jag vilja säga att det finns många skillnader i sökandet efter ett hus och en partner såklart, men det finns också många intressanta likheter.

Önskan

Allt börjar med en önskan. Önskan om att bo i ett nytt hus eller önskan

att dela framtiden med en livslång partner. Önskan får form i dina tankar. Hur

många sovrum, utsikten, en pool... Eller ett fint leende, personlighet, inte för långt borta, en viss ålder mm.

Sen börjar utforskningen på internet. Du anger några sökkriterier och ja, det önskade

resultat finns där. De första husen eller första dejten kommer upp på din skärm.

Hittas via portaler, fastighetsmäklare, dejtingsajter och privata annonser. Ett trevlig första intryck, men hur tillförlitlig är informationen? Efter lite forskning på Google, du

har förmodligen en aning om att saker och ting inte alltid är som de har sagts vara eller

speglar verkligheten. På RBL Förmedling har vi handplockat våra fastigheter och vi jobbar tillsammans med endast de bästa fastighetsbyråerna i Moraira & Benissa med de senaste uppdateringarna och korrekt information.Dröm vidare!

I ett tidigt skede är önskelistan oändligt lång och ofta ouppnåelig i praktiken: Jag vill ha en fristående villa på gångavstånd från havet, restauranger och affärer. Fyra sovrum, 4 badrum på en plan tomt med pool (uppvärmd) och naturligtvis en vacker havsutsikt och i utmärkt skick. Och budgeten? Max 250,000 Euro.

Eller på dejtingsajten: Ung, bra jobb, intelligent, välutbildad, stilig med intressen som matchar dina egna, inte längre än 25 km bort från var du bor, utan barn eller tidigare relationshistoria. LÅTER det BEKANT? 😊

För att faktiskt hitta huset eller partnern i dina drömmar är det nödvändigt att vara realistisk. Och att vara lite flexibel med alla dessa krav. Vissa krav är ett kanske ett måste! Andra är idealiska, men inte nödvändiga, och på vissa punkter måste man kanske vara mer flexibel. Det kan ta lite tid att inse att allt inte går att förverkliga.

Men någon gång måste man anpassa sina önskemål. Under processen är det viktigt att förstå vilka önskningar som är ett verkligt "måste" och vilka kan man kompromissa om.


Utbudssidan

Den andra sidan av myntet är inte att leta utan att erbjuda. Även här finns likheter. En

bra presentation av huset eller av personen som söker avgör hur bra respons man får.

Fotot är viktigt. Det är det första intrycket och som ordspråket säger: Du får aldrig en

andra chansen att göra ett första intryck. Så om du vill sälja ditt hus, se till det

det är rent och snyggt den dagen fotografen kommer, lägg personliga föremål i ett

skåp, som de där röriga föremålen, obscena målningarna och familjebilderna.

Samarbeta med en fastighetsbyrå som arbetar med en professionell fotograf, som vi på RBL Förmedling gör. Letar du efter en partner så är det samma sak, en bra bild och beskrivning kan självklart vara avgörande😊 o.s.v.


För bra för att vara sant

Sedan kommer det ett ögonblick då man har hittat några lämpliga föremål (hus / dejt).

Och gissa vad? Det finns några som är för bra för att vara sant😊

Det är svårt att tro, men efter att ha letat ett tag hittar man det perfekta föremålet (huset / dejten). De uppfyller alla krav och är faktiskt bättre än du någonsin kunnat hoppas på. För bra för att vara sant. Exakt, det säger allt.

I 99% av fallen, om något är för bra för att vara sant så är de det.

Det där vackra huset på landet med en enorm tomt för bara 250 000 euro. Det visade sig vara utan bygglov. Eller att den välskötta villa med havsutsikt i ett lyxigt område för endast 350 000 euro i verkligheten låg granne med en tomt som skall bebyggas med lägenheter nästa år.

Och samma historia för dejtingsajter. En attraktiv, välutbildad, hårt arbetande djurvän, som alltid säger det man vill höra, men som sen aldrig levererar😊

Eller den supersnygga kandidaten, miljonär och globetrotter som älskar mysiga hemma kvällar visade sig vara en helt annan person i verkligheten.

Magkänsla

Hur lång tid det tar är det ingen som vet. Men det kommer en tid då man faktiskt måste titta/träffa objektet😊. Ibland måste man besöka många fastigheter eller träffa många

potentiella partners. Ofta känner man det redan under de första minuterna, det ögonblick du kliver in i huset eller ser din dejt i ögonen, du vet att det är något speciellt. En känsla du inte ens kan förklara, men du vet att det är rätt.

Och vet du vad, ofta när det händer, när man hittat rätt hus eller rätt partner, så var det många av dom där ursprungs ”måstena” som inte fanns där. Men det kändes helt rätt i alla fall😉


Matchen

Men den goda nyheten är att förr eller senare blir det en MATCH. Du och ditt nya "home sweet home” eller du och din nya partner.

Naturligtvis är ovanstående artikel lite överdriven, men den innehåller en viss sanning. Och att vara realistisk är den största likheten mellan de båda sökningarna.


När det gäller fastigheter i Moraira & Benissa så är RBL Förmedling den enda matchmakern som fokuserar på att hjälpa svenska husköpare och vi vet att det inte går att SÄLJA ett hus, det måste få ta tid att lära känna området, miljön och hur de olika typerna av fastigheter i själva verket är i ett nytt land på en ny plats och i ett annat klimat.

Vi på team RBL önskar dig lycka till med sökandet efter din plats i solen, eller din nya partner😉46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page