top of page

5 skäl att bo i Moraira & Benissa

Uppdaterat: 19 jan. 2023

(Vi vill verkligen inte skryta, men det finns så mycket bra att berätta om livet i Moraira & Benissa)1. Festivaler / FesterSpanska fester symboliserar själva essensen av Spanien och dess befolkning.

Ursprunget till festerna ligger ofta i religiösa högtider, hedra ett skyddshelgon, skördetider eller något av betydelse för orten.

I Moraira & Benissa är det färgglada och livfulla, fyllda med ceremonier, parader,

blommor, mat, vin, musik, fyrverkerier, riddarspel till häst och mycket mer.

Här samlas hela byn och alla har det bra. Båda städerna har god ekonomi och ser till att våra fester är något utöver det vanliga. När det är fiestatid vet spanjorerna hur man gör, livsnjutare!
2. Vår många stränder

Moraira & Benissa som ligger mitt i Valencia-regionen och har de flesta blåflaggade stränderna i världen. Det är bara naturligt att dagdrömma och njuta av kristallklart vatten under de vackra soliga dagarna som vårt område erbjuder. Vår kust är fylld av vikar, bukter, laguner och kritvita långa sandstränder.

Bakom varje ny kalkstensklippa i havet döljer sig en ny strand. En liten sandstrandslagun, en bukt med klippor att dyka ifrån, en strand med mjukt slipade stenar, kristallklart vatten för snorkling och dykning. Små grottor att styra sin standup-paddel eller kanot igenom.

Många små och stora hamnar för olika former av båtliv, mysiga barer och restauranger.

Stranden betyder mycket för spanjorerna, här samlas man ofta på kvällen för att umgås, grilla, festa eller spela beachball. Självklart kan man ju också bara lägga sig på en filt under en parasol för att läsa en god bok.
3. Avslappnad livsstil

Njut av chict avslappnad atmosfär året runt. Vi gillar att behålla

det är enkelt men snyggt och vänligt. Stress är inget som är vanligt, tvärtom kan kanske stressen för oss nordbor uppstå när vi inser att klockan 11.00 inte nödvändigtvis betyder klockan 11.00. Det kan betyda klockan 13.00 eller i morgon😊. Men med tiden vänjer man sig och kan ibland faktiskt uppskatta det. Just att det är lugnt, trevligt och vänligt gör att man går ner i varv och mår bra. Man känner sig också väldigt trygg när man vandrar genom Moraira oavsett vad klockan är på dygnet.


4. Apelsiner, färsk frukt och grönsaker överallt.

Valencia regionen är världskänd för sitt jordbruk. Här odlas vin, apelsiner, citroner, oliver, mandel, avokado, tomater, körsbär, jordgubbar, sparris, vattenmelon, granatäpple, mango och mycket mer. Den söta doften av citrus hänger i vårluften. Spanien är Europas största apelsinproducent och två tredjedelar av dessa orangea vitaminbomber kommer från regionerna runt omkring oss. Och, ja, det är sant, vi håller det bästa, sötaste och saftigaste för oss själva. Vi äter dem, pressar dem för juice eller förvandlar dem till likörer, marmelad, te och söta efterrätter. Så mycket att njuta av!

Du hittar alla våra lokala produkter inte bara i livsmedelsbutiken utan

även på våra mysiga lokala marknader.


5. Restauranger med Michelin-stjärnor

Enligt Michelinguiden 2022 fins det 226 restauranger med minst en Michelin-stjärna i Spanien.Regionen Katalonien kom på första plats med 49 restauranger, följt av Baskien på andra plats. På tredje plats ligger vår region Valencia. Inom en radie av 20 minuters bilresa från Moraira & Benissa har vi 7st Michelin restauranger med allt från 1 till 3 stjärnor. Mycket att njuta av och välja på.

Men om du vill ha en genuin prisvärd riktigt god middag av hög kvalitet, låt oss inte glömma alla små familjeägda restauranger som serverar fantastisk god traditionell mat. En riktig smak av

Spanien, Moraira & Benissa.

74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page